Elektroskandia Belysning byter namn

till Cebe Belysning

Vårt nya namn Cebe är gammalt

Det är inget fel på namnet Elektroskandia Belysning men Cebe Belysning är bättre. Det stod på kvalitetsarmaturer redan på 1930-talet och nu dammar vi av det.

Där Elektroskandia Belysning har varit ett självklart val kommer Cebe också att vara det, kvaliteten är oförändrat hög. Vår position som en av Sveriges ledande leverantörer och samarbetspartner inom belysningsarmaturer ska förstärkas. Vi räknar inte med att namnbytet i sig kommer att göra hela jobbet, men tillsammans med våra belysningssäljare och ljusdesigners runtom i landet tror vi att det nya varumärket kommer att hjälpa oss att bli ett ännu mer självklart val.

Att vi dammar av namnet är en halvsanning. Det används redan idag på vissa produkter men kommer alltså framöver helt att ersätta Elektroskandia Belysning. Eventuellt kvarvarande damm kommer från 1894 då CEBE startades (Christian Bergs Elektriska Byrå). Bolaget förvärvades senare av ASEA 1930 där materialet såldes via ASEA IM (Elektroskandia). 1969 köpte ASEA belysningsföretaget Järnkonst AB av Gösta Carlsson och flyttar då CEBE dit. 2016 ger vi alltså namnet både ny mark och nya möjligheter.

Läs mer om vår historia här!