Ecovadis ger Elektroskandia högsta betyg inom hållbarhetsarbete

Det oberoende analysföretaget Ecovadis har tilldelat Elektroskandia högsta möjliga betyg, Platina, för företagets hållbarhetsarbete.

Med det är man bland topp 1% globalt av de mer än 90 000 betygsatta företagen.

Sedan flera år tillbaka arbetar Elektroskandia systematiskt med hållbarhet i den dagliga verksamheten och företaget var först i elbranschen med att ta fram en hållbarhetsrapport.

- För att få ett kvitto på vårt arbete och samtidigt se vad vi kan förbättra för framtiden, anlitar vi sedan några år tillbaka det oberoende analysföretaget Ecovadis. Deras bedömning av företag sker inom fyra områden: miljö, rättvisa och arbetsförhållanden, etik samt hållbara inköp. De hållbarhetsbetyg som Ecovadis delar ut är i nivåerna brons, silver, guld samt platina. Platina når endast 1 procent av alla rankade företag. Sedan vi började samarbetet har vi gradvis kunna höja vårt betyg för att nu nått upp till högsta nivå, platina. Vi är givetvis mycket stolta och glada över utmärkelsen, som är ett bevis på att vi är på rätt väg och som också sporrar oss i vårt fortsatta hållbarhetsarbete, säger Karen Kruger, ansvarig för hållbarhet på Elektroskandia Sverige AB.

- Inför bedömningen har vi lagt mycket tid på att samla ihop dokumentation och jobbat hårt på att verifiera och säkerställa att alla processer vi har lever upp till kraven. Vi kommer också att få med oss värdefulla insikter från bedömningen om hur vi kan fortsätta att bli ännu lite bättre på hållbarhetsområdet, kommenterar Marcus Gustavsson, ansvarig för supply chain management och hållbarhet marknad på Elektroskandia.

Ecovadis är en av världens största och mest betrodda leverantör av hållbarhetsbetyg för företag. Metodiken bygger på internationella hållbarhetsstandarder som the Global Reporting Initiative, UN Global Compact och ISO 26000.