Mässan hölls i år på The Tivoli i Helsingborg

Mässa i Syd lockade många besökare

Stor elmässa i Helsingborg.

För 7:e året i följd arrangerade Elektroskandia sin stora elmässa i Helsingborg. Mässan har växt i popularitet och i år fanns hela 56 utställande leverantörer på plats den 23:e maj, för att visa upp sina senaste produktnyheter. 
 
Precis som de två föregående åren hölls mässan i år på The Tivoli i Helsingborg. Evenemanget började med att man under en och en halv timme mitt på dagen tog emot ett 70-tal gymnasieelever från el-programmet för att därefter öppna upp för kunderna.

- Vi är mycket nöjda med dagen och vår upplevelse är att det var mycket positiv energi på mässan från såväl kunder och leverantörer som vår egen personal. För varje år försöker vi utveckla mässan och i år hade vi ett nytt upplägg mot tidigare, så att besökarna enklare kunde går runt till de olika montrarna utan att behöva trängas eller riskera att hamna i någon återvändsgränd. Det här gav mycket bättre cirkulation vilket uppskattades och under dagen kunde vi räkna in cirka 200 besökare. Vi avslutade sen dagen tillsammans med kunder och leverantörer, på färjan mellan Helsingborg och Helsingör, med nätverk, mingel och en god middag, säger Katarina Öberg, butikssäljare Elektroskandia.
 
 
Så här tyckte några av utställarna!
 
Schneider Electric
Anna Wiberg, distributörsansvarig 
 
- För oss var det en bra mässa med hög kvalitet på besökarna. Vi nådde verkligen ut till de olika målgrupperna som vi är intresserade av så vi är mycket nöjda med vårt deltagande. I vår monter visade vi upp ett antal nyheter och vår nya elbilsladdare Schneider Charge tilldrog sig stort intresse, en annan nyhet var vår downlight och vi visade även vårt smarta hem-system Wiser, som hela tiden utvecklas och uppdateras med ny funktionalitet.
 
 

 
 

Prysmian
Roger Nilsson, försäljningschef HV 
 
- Det var en jättelyckad mässa, Elektroskandias bästa hittills. Kundmixen var bra och även den nya utformningen som tillät besökarna att gå runt på mässan på ett helt annat sätt än tidigare. Vi visade upp vårt breda erbjudande inom kabel och presenterade bland annat Eco Cable, som är Prysmians egenutvecklade koncept för att mäta miljöpåverkan från våra kablar. Eco Cable är kablar en lägre miljöeffekt jämfört med vårt ordinarie sortiment. Det var tacksamt att presentera detta för de besökande installatörerna då det nu är stort fokus på miljö och hållbarhet och kraven ökar vid de flesta nybyggnadsprojekt. 
 ABB
Anders Bruhner, säljansvarig 
 
- Det var ett klockrent event - det här är den absolut största och bästa grossistmässan i södra Sverige. Vår stora nyhet på mässan var kabelskyddssystemet M-serien. Det är avsett som ett mekaniskt skydd för kabeln på fasader vid exempelvis installationer av solpaneler och elbilsladdare. Snabbfästena gör att det går snabbt att installera  samtidigt som infästningen ej syns. Produkten är helt ny och Elektroskandia är den första grossisten i Sverige som har denna produkt lagerlagd. Vi visade även upp våra nya strömbrytare i produktlinjen Saga, tillverkad i biocirkulär plast. Allt fler kunder blir miljömedvetna och då är Saga ett naturligt val då den är tillverkad av hållbart råmaterial och med hög UV-resistens.

Mässan hölls i år på The Tivoli i Helsingborg